2021 En İyi Ücretsiz 3D Baskı Yazılımı

Ücretsiz 3D baskı yazılımı mı arıyorsunuz? Yeni başlayanlar ve profesyoneller için en iyi 3D baskı yazılımı seçimimize göz atın. Hepsi ücretsizdir.

Ücretsiz 3D baskı yazılımı mı arıyorsunuz? Yeni başlayanlar ve profesyoneller için en iyi 3D baskı yazılımı seçimimize göz atın. Hepsi ücretsizdir.

Bu makale, iş akışınızın her aşaması için en iyi 3D yazdırma yazılımını bulmakla ilgilidir. 3D modelleri yazdırmak üzere hazırlamak için en iyi 3D yazdırma yazılımı hangisidir? Sıfırdan 3D modeller tasarlamaya ne dersiniz?

Korkmayın, tüm bu soruları, yeterlilik seviyeleri ve nereden indirilebilecekleri hakkındaki bilgilerle birlikte yanıtladık. Ve en iyisi, hepsinin tamamen ücretsiz olması veya öğrenciler, eğitimciler ve açık kaynak projeleri için ücretsiz sürümleri olmasıdır.

Cura

Cura, tüm Ultimaker 3D yazıcıları için bir kıyaslama dilimleme yazılımıdır, ancak diğer çoğu 3D printer ile de kullanılabilir. Tamamen açık kaynaklıdır ve bir eklenti sistemiyle genişletilebilir. Piyasadaki en popüler ve yaygın olarak kullanılan 3D baskı dilimleyicilerinden biri olarak, 3D yazıcınız için en uygun profil ayarlarının yazılımda zaten mevcut olma ihtimali yüksektir ve bu da hemen başlamanızı kolaylaştırır.

PrusaSlicer

PrusaSlicer, birçok nedenden dolayı çok fazla popülerlik kazanmıştır. Yalnızca geniş ayarlanabilir ayar listelerine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda orijinalde görülmeyen bazı kullanışlı özelliklere de sahiptir. Yeniden işlenmiş bir arayüz, Prusa’nın kendi yazıcı serisi için yerel destek ve bir dizi ortak malzeme için kullanışlı ön ayarlarla, orijinal yazılıma göre çok sayıda iyileştirme vardır. Bazı temel özellikler arasında özelleştirilebilir destek yapıları, çoklu malzeme desteği ve yumuşak değişken katman yüksekliği işlevleri bulunur.

MatterControl 2.0

MatterControl, masaüstü bilgisayarınız için bir CAD ve 3D baskı yazılımıdır. USB üzerinden bağlandığında baskıyı doğrudan kontrol etmenize ve izlemenize olanak tanıyan yazıcı ana bilgisayar işlevselliği sayesinde, STL'leri çevrimdışı baskı için SD karta aktarmak için dilimleyebilir ve hatta yazılımın yeni CAD bölümünde tasarımlar oluşturabilirsiniz.

3DPrinterOS

3D yazıcı yönetimi için bulut tabanlı bir çözüm olan 3DPrinterOS, baskı işi kuyruğa alma ve yetkilendirmeyi, yazıcı kontrolünü ve STL analizi ve onarımına ve bulut içi dilimlemeye olanak tanıyan uygulama tabanlı bir eklenti sistemini kapsayan kapsamlı bir pakettir.