3D YAZICILARIN EĞİTİMDE KULLANIMI

3D YAZICILARIN EĞİTİMDE KULLANIMI

21. Yüzyıl becerileri artık çocuklarımızın okul öncesinden başlayarak kazanması gereken beceriler olarak karşımıza çıkıyor. Gelişen teknolojiye çocuklarımızın olumlu yönde ayak uydurması teknolojiyi tüketen değil yönlendiren bireyler olması için onlara gerekli eğitimleri vermemiz gerekiyor. Bugünkü yazımızda son günlerin önemli teknolojilerinden birisi olan 3d yazıcıların eğitimde kullanımı ile ilgili bilgi veriyor olacağız.

3D yazıcılar endüstri alanında hızla kullanılmaya başlarken, son zamanlarda okullarda eğitim kurumlarında hatta evlerimizde kullanılmaya başlamıştır. Bugün sizlere eğitimde 3d yazıcıların kullanımı ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız. 3D yazıcılar nesneleri mürekkeple değil, plastik, metal veya kauçuk gibi sağlam malzemelerle yazdırarak karşımıza elle dokunabileceğimiz nesneler çıkarıyor. İlk başlarda çok yüksek fiyatlı olan 3d yazıcı teknolojisi gün geçtikçe ucuzlayarak sınıflarımızda evlerimizde kullanabileceğimiz fiyatlara gelmiştir.

Okullarda birçok disiplin 3d yazıcı teknolojisi kullanarak çocuklarımıza yaparak öğrenmenin keyfini çıkartıyor. Mühendislik, kimya, matematik, biyoloji ve mimarlık başta olmak üzere birçok disiplinde kullanılarak 21. Yüzyıl becerilerinin kazanılmasında öncülük ediyor.  Gelecekte bir bilim insanı, mühendis veya matematikçi olacak çocuklarımız erken yaşlarda inşa ettiği gerçek modeli elinde tutarak derse ve mesleğe olan tutkusunu arttırabilir. Çocukların derse daha tutkulu bağlanması yaratıcılıklarını arttırırken hassas ve ayrıntılı çalışmalar yapabilirler. Çocuğun aklına gelen bir fikir artık çocuğun rahatlıkla elinde tutabileceği, ölçebileceği, katlayabileceği ve geliştirmeye devam edebileceği bir numune olarak karşımıza çıkar.

  Peki eğitimde bu teknolojiyi nerelerde kullanabiliriz?

  • Mühendislik tasarımı öğrencileri prototipleri yazdırabilir
  • Mimarlık öğrencileri, tasarımların 3B modellerini yazdırabilir
  • Tarih dersleri, incelenmek üzere tarihi eserleri yazdırabilir
  • Grafik Tasarım öğrencileri, sanat eserlerinin 3B versiyonlarını yazdırabilir
  • Coğrafya öğrencileri topografya, demografik veya nüfus haritalarını yazdırabilir.
  • Otomotiv öğrencileri, test için yedek parçaları veya mevcut parçaların değiştirilmiş örneklerini yazdırabilir
  • Kimya öğrencileri, moleküllerin 3 boyutlu modellerini yazdırabilir
  • Biyoloji öğrencileri, hücreleri, virüsleri, organları ve diğer kritik biyolojik eserleri yazdırabilir
  • Matematik öğrencileri, ölçekli modellerden şehrin altyapısal tasarım zorluklarına kadar kendi öğrenme alanlarında çözmek için "problemleri" yazdırabilirler.
  • Aşçılık öğrencileri gıda ürünleri için kalıplar oluşturabilir