Robot Kitleri

Robot kitleri

Bir robot kiti, robotlar, özellikle de otonom mobil robotlar oluşturmak için özel bir yapım kitidir.

 

Oyuncak robot kitleri de birkaç firma tarafından tedarik edilmektedir. Çoğunlukla Lego Mindstorms, rero Yeniden Yapılandırılabilir Robot kiti, Robotis Bioloid, Robobuilder, ROBO-BOX-3.0 (Inex tarafından üretilmiştir) ve daha az bilinen KAI Robot (Kaimax tarafından üretilmiştir) gibi plastik elemanlardan veya alüminyum elemanlardan yapılmıştır. Lynxmotion'ın Servo Montaj Seti ve qfix kiti gibi. Ebdot gibi bazı robotlar hazır monte edilmiş halde gelir.

 

Kitler şunlardan oluşabilir: robotun giriş ve çıkışlarını kontrol etmek için yapısal elemanlar, mekanik elemanlar, motorlar (veya diğer aktüatörler), sensörler ve bir kontrol panosu. Bazı durumlarda, kullanıcıya kendi kitini kullanma fırsatı sağlamak için kitler elektronik olmadan da mevcut olabilir.

 

BU robot kitlerinden en çok bilineni ve fiyat bakımından en çok kullanılan olan Arduıno hakkında biraz bilgi verelim.

 

Arduino ,dijital cihazlar oluşturmak için tek kartlı mikrodenetleyiciler ve mikrodenetleyici kitleri tasarlayan ve üreten açık kaynaklı bir donanım ve yazılım şirketi, proje ve kullanıcı topluluğudur. Donanım ürünleri CC-BY-SA lisansı altında lisanslanmıştır, yazılım ise GNU Kısıtlı Genel Kamu Lisansı (LGPL) veya GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) altında lisanslanmıştır, Arduino kartlarının üretimine ve yazılım dağıtımına izin verir. kimse tarafından. Arduino kartları resmi web sitesinden veya yetkili distribütörler aracılığıyla ticari olarak temin edilebilir.

 

Arduino kart tasarımları, çeşitli mikroişlemciler ve denetleyiciler kullanır. Kartlar, çeşitli genişletme kartlarına veya devre tahtalarına (prototipleme için) ve diğer devrelere arayüzlenebilen dijital ve analog giriş/çıkış (I/O) pin setleri ile donatılmıştır. Kartlar, bazı modellerde programları yüklemek için de kullanılan Evrensel Seri Veri Yolu (USB) dahil olmak üzere seri iletişim arabirimlerine sahiptir. Mikrodenetleyiciler, "Arduino dili" olarak da bilinen standart bir API kullanılarak C ve C++ programlama dilleri kullanılarak programlanabilir. Arduino projesi, geleneksel derleyici araç zincirlerini kullanmaya ek olarak, Go'da geliştirilmiş entegre bir geliştirme ortamı (IDE) ve bir komut satırı aracı (arduino-cli) sağlar.

 

Arduino projesi, 2005 yılında İtalya, Ivrea'daki Etkileşim Tasarım Enstitüsü Ivrea'daki öğrenciler için bir araç olarak başladı acemiler ve profesyoneller için sensörler ve aktüatörler. Yeni başlayanlar için tasarlanan bu tür cihazların yaygın örnekleri arasında basit robotlar, termostatlar ve hareket dedektörleri bulunur.

 

Arduino adı, projenin kurucularından bazılarının buluştuğu İtalya'nın Ivrea kentindeki bir bardan geliyor. Bar, adını 1002'den 1014'e kadar Ivrea Martı ve İtalya Kralı'nın uçbeyi olan Ivrea'lı Arduin'den almıştır