Ender-3 V2 VS CR-6 SE karşılaştırması

Creality, Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de en çok satan 3d yazıcı markası olmayı başardı. Creality yıllar içinde en güvenilir ve en kaliteli 3D yazıcıları sunma konusunda yaygın bir üne kavuşmuştur. Şirketin ürün yelpazesine sürekli olarak birçok yetenekli makinenin eklenmesi ile, kendiniz için en iyisini seçmek zorlaşıyor. Bu nedenle bu makale ile Ender yazıcılarından en çok satan iki yazıcı arasındaki temel farkları ortaya çıkarmayı amaçlayarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

CR-6 SE satın almak için tıklayınız.

Ender-3 V2 satın almak için tıklayınız.

Ender-3 V2 ve CR-6 SE, Kartezyen XZ kafasının mekanik düzenlemesini kullanan önceden monte edilmiş 3D yazıcı kitleridir. İki yazıcıyı karşılaştırdığımızda CR-6 SE yalnızca 5 dakika süren 5 farklı parçadan oluşan daha basit bir yapıya sahiptir. Ender-3 V2 yaklaşık 15 dakika sürecek bir çalışma sonrası montaj yapılabilecektir.

Baskı boyutu açısından, CR-6 SE daha büyük bir baskı hacmine sahip. Ender-3 V2, önceki modeli Ender-3 ile aynı 220x220x250mm baskı hacmini paylaşıyor ve CR-6 SE'nin baskı boyutu 235x235x250mm olarak karşımıza çıkıyor.

Hareket kararlılığı açısından, Ender-3 V2, Tek Z eksenine sahipken, CR-6 SE, bir zamanlama kayışı ile çift Z eksenine sahiptir; bu, CR-6 SE'nin daha yüksek hareket kararlılığına ve dengesine sahip olacağı anlamına gelmektedir.

Baskı performansı açısından, hem Ender-3 V2 hem de CR-6 SE, kaliteli baskılar sağlamada harika bir iş çıkarıyor. CR-6 SE'nin bir diğer önemli özelliği Ender-3 V2'nin sessiz baskı yapmasıdır çünkü CR-6 SE, aynı zamanda sessiz olan güçlü bir soğutma fanına sahipken, Ender-3 V2 standart bir soğutma fanı ile birlikte gelir. Bu şekilde CR-6 SE 30dB altında ve Ender-3 V2 baskıları 50dB altında yazdırabilir. Aslında iki üründe oldukça sessiz şekilde çalışmaktadır.

Ender-3 V2 ile karşılaştırıldığında CR-6 SE, gerekli tüm bilgileri Çince ve İngilizce olarak görüntülemek için 4,3 inç HD renkli dokunmatik ekrana sahip olduğu için çok daha kolay ve daha dostça bir kullanıcı deneyimi sağlayacak. Ancak Ender-3 V2, düğmeli 4,3 inç renkli ekrana sahip. Bu nedenle, CR-6 SE üzerindeki kullanıcı navigasyonu, Ender-3 V2'dekinden daha sezgisel ve duyarlıdır.

İki yazıcı da güvenebileceği kadar akıllı. Ender-3 V2 ve CR-6 SE, işlevine devam ediyor. CR-6 SE, farklı bir şekilde, Ender-3 V2'deki fiziksel sensörlerden daha hassas olan bir fotoelektrik sensör kullanmaktadır.

Hem yeni geliştirilen hem de 2020'de piyasaya sürülen Ender-3 V2 ve CR-6 SE, 3D baskıyı kolaylaştırmak için tasarlandı. Pratik modlar göz önüne alındığında, CR-6 SE, Ender-3 V2'yi geride bırakacaktır. Ender-3'teki kayış gergisi hariç

V2, CR-6 SE daha fazlasıyla övünüyor:

1. Taşınabilir taşıma kolu, kullanıcıların makineyi her yere taşımasına olanak tanır.

2. Araçlara sahip yerleşik araç kutusu, gerekli tüm araçları kullanıcıların ulaşabileceği bir yere getirir.

3. Katlanabilir filament tutucu, gerekirse alanınızdan tasarruf etmenize yardımcı olur.

4. Step motor kapağı, step motorları tozdan korumaya ve hizmet ömürlerini uzatmaya yardımcı olur.

5. Silikon yuvalı kablo koruyucusu elektrik güvenliğini garanti eder.

6. Hotbed fiksatörleri, baskı platformunun daha kolay bir şekilde kaldırılmasına izin verir.

Benzerlikler:

Güç kaynağı söz konusu olduğunda, her iki yazıcı da farklı müşteri taleplerine uyacak şekilde tek adımda 115V ile 230V arasında geçiş yapabilir ve 350W'da güçlü bir güç kaynağı sağlayabilir.

Orijinal Ender-3'ten yükseltilen Ender-3 V2, sonunda CR-6 SE'de olduğu gibi dikkate değer Carborundum cam platformuna kavuştu. Karborundum cam platformu, hızlı ısınmayı ve daha güçlü yatak yapışmasını ve aynı zamanda baskıların kolayca çıkarılmasını sağlar.